Antje Monteiro

Zangeres, musicalster, presentatrice en trouwambtenaar
Televisie

De tv-carrière van Antje Monteiro begon bij haar optreden in het bekende programma 'Stuif-Es-In'. Later als danseres van Penny de Jager bij televisieprogramma's zoals de 'Willem Ruis Show' en de 'Frank en Vrij Show'. Niet lang daarna werd Antje benaderd om de goochelaar Hans Kazan te assisteren in zijn programma op RTL4. Zingen is haar grote passie. Antje doet mee in het team van Margriet Eshuijs aan de talentenjacht 'Holland Hollywood' en wint met het liedje 'Somebody else's guy' en wint de titel: 'Zangtalent '98'. Daarnaast kennen wij Antje ook als presentatrice van het populaire muzikale KRO-programma 'Het Gevoel Van'. Met elke week ruim 1,2 miljoen kijkers, was dit met recht een echte kijkcijferhit. Zij speelde gastrollen in 'Blauw Blauw' en 'Flikken Maastricht' en schittert op het ijs tijdens 'Sterren Dansen op het IJs'.
Onlangs was Antje te zien in het RTL4 programma 'Dance Dance Dance' waar zij samen met haar dochter Romy Monteiro het tot de kwart finale haalde.

Muziek

Antje Monteiro is inmiddels een gevestigde naam in de muziekbranche. Zij begon haar carrière ooit op bruiloften en partijen maar wist binnen afzienbare tijd uit te groeien tot één van de beste zangeressen van Nederland. Met haar vlotte babbel en een repertoire van pop tot rock, weet zij het publiek te vermaken.
Antje: “Ik kan acteren, ik kan presenteren maar ik ben vooral een zangeres. Zingen is mijn grote passie``. En dat is te horen op haar eigen album '100% Antje'. Een CD waarop de hitsingles 'Sterker dan ooit', 'Jij zal altijd van mij zijn' en 'Je kent me' uitkwamen. Deze bereikte zelfs de Top 20. Begin 2017 tekent Antje een platencontract bij 'Dino Music'. In het voorjaar komt haar eerste single uit en na de zomer volgt het album vol Nederlandstalige mooie nummers geschreven door o.a. Han Koreneef, Richard Kemper, Tony Neef e.v.a. Naast haar werk in het theater wordt Antje veelvuldig gevraagd voor optredens in het land en het presenteren van allerlei evenementen. Antje zorgt altijd voor kwaliteit met een spontane uitstraling en een dijk van een stem.

Musical

Jeans was de allereerste theatershow waar Antje Monteiro haar opwachting maakte. In het tweede seizoen van Jeans was er zelfs een solo voor Antje. Een paar jaar later wordt zij getipt voor de rol van Amneris in de musical 'Aïda'. Na een indrukwekkende auditie krijgt zij, zonder enige twijfel, de hoofdrol. Voor deze rol is Antje zelfs genomineerd voor de 'Beste Vrouwelijke Hoofdrol' (Johnny Kraaikamp Musical Award). Later speelt Antje in een gedeelde hoofdrol samen met Irene Moors ook de rol van juf Jenny in de kindermusical 'Sesamstraat Live'.
In 2002 en 2006 is zij te zien in de concertserie 'Musicals In Ahoy' en speelt zij samen met Ernst Daniël Smit in de operette 'La Vie Parisienne' en tourt met het Metropole Orkest langs de Nederlandse theaters met 'Bernstein in concert'. Er volgen vele hoofdrollen in grote musicals o.a. Grizabella in musical 'Cats', Killer Queen in de rock musical 'We Will Rock You' en in de theatershow 'Crazy Shopping'.
In seizoen 2015/2016 en 2016/2017 is Antje door heel Nederland te zien in de theaters met de comedy 'Opvliegers' en 'Opvliegers in de sneeuw'. Na twee succesvolle seizoenen komt hier een vervolg op in het seizoen 2017/2018: 'Opvliegers in New York'.
Vanaf september 2018 schittert Antje avond aan avond in dé hitmusical Mamma Mia! Waar zij haar droomrol als Donna vertolkt.

Trouwambtenaar

De mooiste dag van je leven
Wie droomt er niet van: echte liefde? Wat is er mooier dan twee mensen in het echt te verbinden? Met Antje Monteiro als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, is dat mogelijk.
Het is een grote eer om de liefde tussen twee mensen te mogen bezegelen met een huwelijk. In een voorgesprek met het bruidspaar zal Antje alle speciale wensen bespreken. Natuurlijk is er veel ruimte voor persoonlijke anekdotes. Na het voorgesprek zal er een korte vragenlijst aan het bruidspaar worden gegeven, welke zij afzonderlijk van elkaar moeten invullen. Hieruit komen leuke, lieve en soms grappige momenten naar voren. De ceremonie met Antje is alles behalve standaard want dit resulteert in een persoonlijke speech die met liefde en humor door Antje wordt verteld.
Tevens is het mogelijk om een akoestisch lied of een op maat gemaakt lied door Antje te laten zingen aan het einde van het officiële gedeelte.
Met Antje Monteiro als trouwambtenaar is bijna alles mogelijk. Antje doet niets liever dan de mooiste dag van het leven op geheel persoonlijke wijze nog een beetje mooier te maken voor het bruidspaar. Of het nu een grootse of juist meer een intieme setting is, Antje verbindt het liefdeskoppel op een geheel eigen persoonlijke manier in het echt. Een dag om nooit meer te vergeten.

Boek

Van reizigersdochter tot succesvolle musicalster en zakenvrouw. Het boek ‘…EN DOOR, over hoe tegenslag je geluk niet in de weg hoeft te staan’ bevat het bijzondere levensverhaal van Antje Monteiro. Opgegroeid als kind van reizigers knokt Antje zich omhoog in de wereld van de Showbizz, tot wat ze nu is: musicalster, zakenvrouw, moeder van Romy en nog veel meer. In haar eerste boek ‘…EN DOOR. Over hoe tegenslag je geluk niet in de weg hoeft te staan’ vertelt ze haar aangrijpende en indrukwekkende verhaal en geeft ze tips en trucs voor een positieve mindset en het vinden van geluk in je leven.

Antje Boeken?

Informeer naar de mogelijkheden

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]